WHO waarschuwt alleen voor homeopathie bij ernstige ziekten

0
174

tin-foil-hat-conspiracy-theoryDe Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt mensen met ziekten als tuberculose en malaria niet te vertrouwen op homeopathische middelen. Er is geen enkel bewijs dat zulke middelen enige baat hebben, zo heeft de VN–organisatie volgens de BBC gezegd.

De WHO reageerde op een oproep van Voice of Young Science Network, een groep jonge wetenschappers, die menen dat de stimulering van homeopathische middelen het leven van mensen in ontwikkelingslanden in gevaar kan brengen. In een brief aan de World Health Organisation vroegen jonge artsen en onderzoekers van juni 2009 om een duidelijke internationale bekendmaking over het oneigenlijke gebruik van homeopathie voor vijf ernstige ziektes. Dit was naar aanleiding van de ‘Homeopathie voor Ontwikkelingslanden’ conferentie in Nederland op 6 juni. Naar eigen zeggen zijn ze gefrustreerd over het promoten van homeopathie om HIV, TB, malaria, influenza en kinderdiarree te voorkomen of genezen.

„Degenen van ons die werken onder de armste mensen op het platteland in de wereld hebben al grote moeite om de noodzakelijke medische hulp te bieden. Als homeopathie in de plaats van een effectieve behandeling komt, gaan mensenlevens verloren”, waarschuwen de jonge wetenschappers.

Volgens de VtdK heeft de WHO een dubieuze reputatie opgebouwd met pogingen om rapporten te publiceren over de wetenschappelijke onderbouwing van de homeopathie en over de standaardisatie van homeopathische middelen. De VtdK schuwt het ook niet afdeling Traditional Medicine van de WHO, de afdeling bijgeloof te noemen, alsof het een soort samenzwering btreft. Maar de Vtdk is wat dat betreft Hom(o)eopathofoob, en als zij het voor het zeggen hadden, moest de WHO alles wat niet aan hun normen voldoen, afraden. Net als alle andere behandelingen en onderzoeken die wetenschappelijk wel bewezen zijn.

Wat nou conspiracy? Door de mand vallen noemen we dat!