Gezondheidstips voor tijdens de ramadan

saglik1Het vasten kan de gezondheid verbeteren, maar kan ook gezondheidsproblemen geven. Belangrijkste oorzaak is niet zozeer het vasten zelf, maar wat en hoeveel er gegeten wordt bij het ontvasten ‘s avonds. Om gezondheidsklachten te voorkomen of juist te verminderen hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

Probeer niet te veel en te snel te eten; hoe meer er gegeten wordt, hoe meer energie het lichaam nodig heeft dit te verwerken en hoe groter de kans op lichamelijke klachten. Bovendien kunt u makkelijker aankomen. Geef uw lichaam de tijd om te wennen aan het eten. Uw lichaam geeft dan op tijd aan dat u genoeg hebt gegeten. Eet ook niet te veel verschillende gerechten tegelijkertijd.

Eet zoveel mogelijk ingredienten waar uw lichaam aan gewend is.

Probeer ervoor te zorgen dat u voldoende belangrijke voedingstoffen binnen krijgt. Een gezond voedingspatroon bestaat uit 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, middagmaaltijd en avondmaaltijd) en maximaal 2 of 3 tussendoortjes.

Tijdens de ramadan zijn de eetmomenten anders. U kunt de 3 eetmomenten aanhouden door de volgende verdeling te maken: suhur (ontbijt), iftar(warme maaltijd) en na het avondgebed (taraweeh) een lichte maaltijd te eten.

Recente artikelen