Nederland is Mexicaanse grieppandemoe

0
255

h1n1-mf-32De meeste Nederlanders nemen geen bijzondere maatregelen om besmetting met Mexicaanse griep te voorkomen. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het ANP. Ook de Gezondheidsraad vindt het op dit moment niet nodig om alle Nederlanders in te enten tegen de Mexicaanse griep (H1N1). Mensen met een verhoogd risico op ernstige complicaties bij griep moeten een griepprik krijgen. Dat heeft minister Klink van Volksgezond-heid besloten op advies van het RIVM en de Gezondheidsraad. Zij zullen dan met jaarlijks een griepprik, automatisch eentje tegen de Mexicaanse variant krijgen.

De Gezondheidsraad komt volgende maand nog met een vervolgadvies over de vaccinatie. Dan wordt opnieuw bekeken of er mogelijk meerdere groepen moeten worden gevaccineerd.