KennisRing.nl wil mensen ook zeker geen klachten aanpraten

0
397

stimulansz_kennisring_homeDe behoefte aan een website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie is sterk naar voren gekomen uit het onderzoek ‘Informatieaanbod op internet’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Deze betrouwbare medische informatie is nu al beschikbaar! KennisRing, een initiatief van Stimulansz, beantwoordt duizenden vragen op het gebied van de gezondheidszorg. De insteek is altijd praktisch: waar moet ik zijn en wat kan ik doen om mijn probleem op te lossen? Informatie zonder (verpakte) reclame voor medicijnen. KennisRing wil mensen ook zeker geen klachten aanpraten waardoor zij onnodig naar de dokter gaan.

Dienstverlening die mensen verder helpt
KennisRing wil mensen sterk maken door ze te vertellen wat ze zelf kunnen doen aan een klacht of probleem en wanneer ze beter naar een arts kunnen gaan. De informatie op de website is gebaseerd op richtlijnen, protocollen en standaarden van artsen, medische handboeken en voorlichtingsmateriaal van specialisten- en patientenverenigingen. Omdat Stimulansz deze kennis voor iedereen toegankelijk wil maken, betreft het een gratis website. Bovendien biedt KennisRing informatie over alle bijkomende vragen en situaties waar men mee te maken krijgt.

Opbouw website
KennisRing bestaat uit drie onderdelen:

  • Gezondheidshulp: Informatie over gezondheid, ziekten, handicaps en behandelingen. Ook vindt u hier informatie over wonen, onderwijs, vervoer en hulpmiddelen;

  • Recht en Regel: Juridische informatie over werk, familie, geld, schulden, rechten van patienten/ consumenten en klachten;

  • Sociale zekerheid: informatie over re-integreren, uitkeringen en ziektekosten.

Bereik

KennisRing trekt zo’n 3.000.000 bezoekers per jaar. Uit onderzoek blijkt dat 74 procent privépersoon is en 23 procent professional. Bezoekers zijn erg tevreden over de overzichtelijkheid, actualiteit, manier van aanspreken en betrouwbaarheid van de informatie. De gratis te gebruiken, onafhankelijke website is mede mogelijk door subsidie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).