Benzodebaas.nl, slaapmiddelen weer onder controle

Array

benzodebaasDGV ontwikkelt samen met Tactus Verslavingszorg de website benzodebaas.nl. Vanaf september biedt deze website een internetbehandeling voor het afbouwen van onterecht, chronisch benzodiazepinegebruik. Daarnaast bevat de website straks ook uitgebreide informatie, een forum en een chatbox.

U kunt patienten nu al naar de website verwijzen: www.benzodebaas.nl. Geïnteresseerden die zich nu aanmelden, ontvangen bericht zodra de behandelingen in september van start gaat. Huisartsen die patienten voor die tijd willen laten stoppen, kunnen dit zelf ter hand nemen of daarvoor doorverwijzen naar de reguliere behandelingen van de instellingen voor verslavingszorg. Hulpmaterialen om zelf patienten te laten afbouwen vindt u in de FTO-materialen Stoppen met benzodiazepinen.

Benzodebaas.nl wordt onder andere ontwikkeld om huisartsen werk uit handen te nemen bij het begeleiden van patienten die willen stoppen of minderen met benzodiazepinen. De website volgt daarbij de opzet van het succesvolle alcoholdebaas.nl. Bij deze behandelingswijze vindt het contact met de hulpverlener plaats via een beveiligde internetverbinding. De behandeling is gericht op het ontwikkelen van een persoonlijke motivatie om te stoppen met benzodiazepinen. Ook wordt al in een vroeg stadium uitleg gegeven over de verschijnselen die kunnen optreden tijdens en na het stoppen. In de FTO-materialen van DGV wordt een verwijzing naar de website opgenomen. De ontwikkeling van benzodebaas.nl wordt mogelijk gemaakt dankzij financiering door het ministerie van VWS. De eerste resultaten van het begeleidende onderzoek worden eind dit jaar verwacht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen