Innovatieplatform COPD komt bijeen

Array

platformInnovatieplatform COPD komt op 7 oktober bijeen op UMC Utrecht
Sinds een jaar bestaat het Innovatieplatform COPD. Dat bestaat uit circa 70 leidinggevenden in de COPD ketenzorg bij thuiszorgorganisaties, huisartsen, ziekenhuizen, zorgverzekeraars, beleidsinstanties, Astmafonds en Long Alliantie Nederland.

De derde bijeenkomst vindt plaats op woensdag 7 oktober en gaat over borging van ketenkwaliteit. Want het is wel mooi om op papier een multidisciplinaire richtlijn, zorgafspraken en zorgtrajecten op te schrijven, maar hoe zorg je nou dat alle professionals zich daaraan houden? Hoe regel je dat ze alleen afwijkingen van de standaard noteren en niet alles wat ze toch al geacht worden te doen?

Net als de vorige keren vindt er eerst een plenaire bijeenkomst plaats van een uur, met inleidingen over de theorie van kwaliteitsborging. Daarna gaan de platformdeelnemers uiteen in kleine groepen om ervaringen uit te wisselen. Wie zich heeft aangemeld als lid van het platform krijgt nog een aparte mail. Wilt u lid worden? Schrijf dan een mail naar platformsecretaris Marjolein Rebel op [email protected]
Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen