VUmc viert Ied-al-fitr

Array

ramadanOp vrijdag 25 september zal in VU medisch centrum het einde van de Ramadan worden gevierd. Ied-al-fitr (feestdag ter gelegenheid van het breken van het vasten) wordt ook wel het ‘Kleine feest’ of het ‘Suikerfeest’ genoemd. In de Amstelzaal worden diverse stands neergezet waar te zien is hoe het einde van de vastenperiode in Pakistan, Turkije, Marokko, Afghanistan en Indonesie wordt gevierd. Er is feestelijke muziek uit deze landen, kunst en mode en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes. Het feest begint om 17.00 uur. Het is een gezamenlijk evenement van VUmc en VU, daarom geven Elmer Mulder en René Smit ook samen het startschot.

De Ramadan eindigt dit jaar rond 20 september, want Ied-al-fitr wordt niet door alle moslims op dezelfde dag gevierd. Het feest begint namelijk als de nieuwe maan is waargenomen. De meeste moslims in Nederland houden daarbij vast aan het land van oorspronkelijk herkomst, die eigen richtlijnen hebben over het zien van de maan na de nieuwe maan, het berekenen ervan, de locatie waar de nieuwe maan geconstateerd moet zijn en wie de maan moet hebben gezien. bron: Tracer

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen