UMC St Radbouddebat: paniekzaaierij, sisser of reële dreiging?

0
147

debatAb Osterhaus en Roel Coutinho in debat over communicatie rondom de Mexicaanse griep
De Mexicaanse griep heeft de afgelopen maanden tot veel ophef geleid. Berichten over griepdoden, vaccins, griepremmers en het bijna afgelasten van de Nijmeegse Vierdaagse waren aan de orde van de dag. Veel experts en ook de overheid namen en nemen de Mexicaanse griep serieus. Tegelijkertijd zijn er sceptici, die vinden dat de dreiging schromelijk wordt overdreven. Veel burgers zien de ziekte dan ook als een normale wintergriep.

Is er sprake van een hype, die voorkomen had moeten worden? Of moeten we toch rekening houden met het ‘ergste’? Deskundigen als Ab Osterhaus en Roel Coutinho kwamen veelvuldig in de media aan het woord. Hoe kijken zij terug op de publieke discussie over de pandemie tot nu toe, en hun aandeel hierin? En welke lessen kunnen we hieruit trekken, voor wetenschappers, publiek, politiek en de media?

In debatcentrum LUX gaan viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus MC en Roel Coutinho, directeur Centrum Infectieziektebestrijding RIVM, met elkaar in debat over de communicatie rondom de Mexicaanse griep. Ze blikken terug en kijken vooruit naar het Mexicaanse griepseizoen. Het gesprek staat onder leiding van Marcel Schuttelaar van Communicatieadviesbureau Schuttelaar & Partners.

Waar en wanneer?
Theater LUX, Nijmegen
Donderdag 17 september, aanvang 20.00 uur
www.lux-nijmegen.nl/over-lux”
Toegangskaarten
Gratis toegangskaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX.
Reserveren (aanbevolen) via T 0900 5894636 (T 0900 LUXINFO)

Een debat i.s.m. het Centre for Society and Genomics en het UMC St Radboud

Vorig artikelOpvang zieke daklozen kan veel effectiever en goedkoper
Volgend artikelStrategische samenwerking BMA (Buro Medische Automatisering)
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.