Knierevisies bij Reuma

0
229

knieprotheseThemabijeenkomst Knierevisies bij Reuma

Datum : Woensdagmiddag 23 september 2009

Tijd : 14.00 uur (tot ca. 16.00 u)

Locatie : Aula van het JBZ Carolus Ziekenhuis, Hervensebaan 4,

’s-Hertogenbosch. De toegang is vrij.

Inmiddels is het al heel gewoon als je een ‘nieuwe knie’ krijgt. Maar een prothese vervangen door een nieuwe is technisch gezien aanzienlijk lastiger dan een eerste knieprothese plaatsen. Niet alleen het aantal patienten met een knieprothese stijgt, ook patienten die na de operatie klachten blijven houden, kunnen door het knieteam van de Sint Maartenskliniek geholpen worden.

De knieprothesiologie heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld en de knieorthopeden van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen zijn inmiddels uitgegroeid tot een zeer gespecialiseerd team met kennis en ervaring die op weinig plaatsen in Nederland in deze mate aanwezig is.

Ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt veel geïnvesteerd voor een betere behandeling door o.a. het Gezamenlijk Herstelplan. Deze geprotocolleerde behandeling van mensen die o.a. een knievervangende operatie moeten ondergaan, is gestart in 1998. De behandeling heeft geleid tot verhoging van de kwaliteit van zorg en tot verkorting van de opnameduur.

Inmiddels heeft het plan navolging gekregen in diverse Nederlandse en buitenlandse ziekenhuizen. Aan de groep te opereren patienten wordt vooraf voorlichting gegeven over wat hen te wachten staat. Vervolgens worden deze mensen tegelijkertijd opgenomen en doorlopen zij gezamenlijk het revalidatietraject.

Medewerking verlenen:

  • Dr. L.P.A. Bom, orthopedisch chirurg – Jeroen Bosch Ziekenhuis ’s-Hertogenbosch – onderdeel heupchirurgie
  • Drs. K.C. Defoort, orthopedisch chirurg – speciale knieteam St. Maartenskliniek Nijmegen  – onderdeel knierevisie
  • De heer V. Camic, fysiotherapeut – Jeroen Bosch Ziekenhuis’s-Hertogenbosch – onderdeel nabehandeling

Ook zal er een infomarkt aanwezig zijn waarbij het nodige voorlichtingsmateriaal te verkrijgen is.

RPV ’s-Hertogenbosch e.o.

Gerrit van der Zalm , voorzitter

e-mail:  gvdzalm@kpnplanet.nl

website:  www.rpv-denbosch.nl

Vorig artikel“Huisartsen spil in samenhangende zorg”
Volgend artikelHoogtepunten ECCO/ESMO 2009 live op Oncologie TV
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.