Leveroperatie live te volgen in bioscoopzaal

pathe rotterdamPublieksevenement de Klinische les in Pathé Schouwburgplein
Het Erasmus MC organiseert de Klinische les dit jaar in Pathé Schouwburgplein. Het thema van het publieksevenement is ‘Kanker, innovatie in topzorg’. Het programma zoomt in op behandelingen van kankerpatienten in Erasmus MC – Daniel den Hoed Oncologisch Centrum. Daarbij wordt duidelijk dat technische hoogstandjes mogelijk zijn door teamwork van artsen, medisch ondersteunende medewerkers en patienten. De Klinische les vindt plaats op dinsdag 13 oktober aanstaande. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via [email protected]

Ochtendprogramma
Het publiek kan van 9.00 tot 12.00 uur live een operatie volgen in zaal 4 van Path̩. Het gaat om een leverresectie die wordt uitgevoerd in Erasmus MC РDaniel. Het team in de operatiekamer neemt de lever uit het lichaam van de patient, om vervolgens een tumor uit de lever te kunnen verwijderen. Daarna wordt de lever teruggeplaatst. Een chirurg in de bioscoopzaal heeft verbinding met de OK. Hij geeft toelichting en beantwoordt vragen van het publiek. Ook komen de patient en medewerkers in ondersteunende functies aan het woord.

Middagprogramma

s’ Middags van 13.00 tot 15.00 uur vinden presentaties plaats van een zogenaamde ‘klinische trial’ en de ‘cyber-knife’. Bij een klinische trial werken patienten mee aan wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelingen van kanker. De ‘cyber-knife’ is een geavanceerde laser waarmee tumorcellen in het lichaam nauwkeurig bestraald en vernietigd kunnen worden. Aan het woord komen een patient, een arts-onderzoeker, een fysicus, en een nurse practioner.

Speeddating

Scholieren en verpleegkundigen die zich orienteren op een (vervolg-)opleiding kunnen in de lunchpauze (12.00 – 13.00 uur) speeddaten met verschillende functies in het universitair medisch centrum, waaronder: (gespecialiseerd) verpleegkundige, laborant, operatiesassistent, anesthesiemedewerker en geneeskundestudent.

Het Erasmus MC organiseert de Klinische les op dinsdag 13 oktober aanstaande in het kader van de nationale Kennismaand. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het ochtendprogramma (9.00 – 12.00 uur) of het middagprogramma (13.00 tot 15.00 uur). Aanmelden voor beide programma’s kan ook.
Meer informatie op www.erasmusmc.nl/klinischeles. Aanmelden via [email protected]

Recente artikelen