Ethiek en zorg op afstand

e-healthOp woensdag 23 september organiseerde het CEG in samenwerking met de provincie Utrecht een bijeenkomst over Ethiek en Zorg op Afstand. Aanleiding hiervoor was de bundel ‘Een verkenning van de grenzen. Ethische overwegingen bij zorg op afstand’ die de provincie Utrecht presenteert. Daarmee wil de provincie een bijdrage leveren aan de discussie over ethische vraagstukken rond de ICT-ontwikkelingen in de zorg. Staatssecretaris Jet Bussemaker kreeg het eerste exemplaar van de bundel overhandigd.

Aan het slot van de bijeenkomst legde de provincie Utrecht zijn rol als aanjager van het thema Ethiek en Zorg op Afstand neer en droeg het stokje over aan het CEG, dat in 2010 een signalement over dit thema zal uitbrengen. Zie hier voor het persbericht.
Gekoppelde adviezen: E-health in zicht
Health 2.0
CEG signalement Ethiek en zorg op afstand

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen