Seminar Grensoverschrijdende Inkoopsamenwerking 5 november 2009

Array

artsenbezoeksterDat inkoopsamenwerking grote besparingen met zich mee kan brengen werd in 1994 al door Rob Oudkerk, prominent PvdA lid, aangegeven in zijn rapporten Gepaste Zorg 1 & 2. In 2004 gaf Peter Bakker, CEO van TNT, met zijn rapport over inkoopsamenwerking aan dat de besparingen op konden lopen tot 150 miljoen euro. Oudkerk sprak in de gulden tijd ook al over 300 miljoen euro.

Nu respectievelijk vijftien en vijf jaar later, staat inkoopsamenwerking als nooit tevoren in de picture. Eerst regionaal, binnen de stad, gemeente of provincie, vervolgens landelijk en de laatste jaren zelfs internationaal, waarbij zich dit wel beperkt tot Nederland en Duitsland.

De samenwerkingsverbanden schieten de grond uit en verdwijnen soms weer met stille trom.

Wat is de laatste stand van zaken? Wat zijn de kritische succesfactoren? Wat zijn de valkuilen? Welke resultaten zijn er concreet geboekt? Hoe kijken de Nederlandse leveranciers hier tegenaan? Nederland is geen maakland maar een handelsland. Welke samenwerkingsverbanden gaan er slagen? Waarom werkt samenwerking in Duitsland wel en gaat de Duitse succesformule Nederland veroveren?

Op donderdag 5 november 2009 organiseert Smeets’adviesgroep een middag symposium over dit onderwerp. Zowel door instellingen als leveranciers, maar ook door een inkoopsamenwerking uit Duitsland zullen de diverse aspecten van grenzeloze inkoopsamenwerking worden belicht. Voor het volledige programma verwijzen wij naar onze website www.smeetsadviesgroep.eu

In het multifunctionele stadion GelreDome in Arnhem staat u een interessant programma te wachten. De sprekers varieren van inkoper tot Raad van Bestuur, van leveranciers tot een lector van een hogeschool tot vertegenwoordiging van een succesvol inkoopsamenwerkingsverband. U krijgt de mogelijkheid om met de sprekers in discussie te gaan, om met elkaar van gedachten te wisselen en om actuele informatie op te doen. De dag wordt afgesloten met een warm/koud buffet. Een bijeenkomst die u niet mag missen als u geïnteresseerd bent in uw vakgebied, inkopen of verkopen in de zorgsector.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kars Sterenborg, telefoonnummer 0317-316301 of per e-mail: [email protected].

Recente artikelen