ZIS van SAP behaalt als eerste het BSN zorg keurmerk RB+

sapZorginformatiesysteem ondersteunt vaststellen burgerservicenummer en identiteit van patient
Onlangs heeft SAP Nederland voor haar zorginformatiesysteem SAP for Healthcare het ‘BSN Zorg Keurmerk Reguliere Bevraging Plus’ verkregen van de SBV-Z (Sectorale Berichten Voorziening in de Zorg). SAP is hiermee de eerste ZIS-leverancier die een RB+ keurmerk ontvangt.

“Dit keurmerk is een bevestiging dat de SAP gebruikende ziekenhuizen aan hun verplichting kunnen voldoen om het burgerservicenummer goed te gebruiken,“ aldus Leo Mommersteeg, Product Manager bij SAP Nederland. “De BSN-oplossing is in nauwe samenwerking met onze ziekenhuizen en de gebruikersvereniging VSAPGZ tot stand gekomen. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van procesintegratie en communicatie, volledig gebaseerd op een service oriented architecture. Het keurmerk onderschrijft deze aanpak.”

Per 1 juni 2009 is het gebruik van het BSN in de zorg verplicht. Om de kwaliteit van zorginformatiesystemen te waarborgen, heeft de SBV-Z in opdracht van het ministerie van VWS hiervoor het BSN Zorg Keurmerk ontwikkeld. Dit keurmerk is generiek voor alle ICT-leveranciers in de zorg, ongeacht hun doelgroep. Bij de schouwing wordt getoetst of de applicatie op een juiste en gebruikersvriendelijke wijze het BSN kan vastleggen en de identiteit van een patient kan vaststellen door een identificatie document, ondersteunt met behulp van de BSN-diensten van de SBV-Z.

Over SAP for Healthcare
De oplossing SAP for Healthcare biedt complete functionaliteit voor zowel het primaire, secundaire als tertiaire proces. SAP for Healthcare maakt samenbrengen en uitwisselen van (medische) patientinformatie mogelijk en is gebaseerd op het SAP ERP platform. Naast patientenadministratie en -facturatie biedt SAP for Healthcare onder meer complete oplossingen voor OK, radiologie, patientenzorg, perinatale ondersteuning, patiententransport en poliklinische behandelingen. Centraal hierbij staan de ontwikkelingen rondom de Diagnose Behandel Combinaties (DBC) en Elektronische PatientenDossiers (EPD) in ziekenhuizen.

SAP heeft binnen de gezondheidszorg in het algemeen en binnen ziekenhuizen in het bijzonder, een partnership met diverse implementatie- en ICT-dienstverleners. De samenwerking richt zich met name op de ontwikkeling en implementatie van SAP for Healthcare. Inmiddels gebruiken ruim 700 ziekenhuizen in meer dan dertig landen software van SAP.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten varierend van high tech industrie en retail tot financiele en overheidsinstellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 89.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen