Pijnspecialisten Mundipharma en Grünenthal bundelen expertise

DSC_0264Innovatieve pijnpleister nu ook voor niet maligne matige pijn
Pijnspecialisten Mundipharma en Grünenthal bundelen hun kracht en expertise om BuTrans®, een innovatie op het gebied van pijnbestrijding, beschikbaar te maken in Nederland. BuTrans® is een ultralaag gedoseerde pijnpleister die zeven dagen lang werkt. De pijnpleister is de eerste die speciaal bedoeld is voor patienten met niet maligne (goedaardige), matige chronische pijn.

Ultra lage dosering
Pijnpleisters werden tot op heden vooral gegeven aan patienten met ernstige chronische pijn, bijvoorbeeld bij kanker. Met deze innovatie kunnen actieve patienten met matige goedaardige pijn nu ook worden ontlast. Door de ultra lage dosering van BuTrans® (5 ?g/uur; 10 ?g/uur of 20 ?g/uur) kan de pijnpatient in een eerdere fase met een pleister behandeld worden. Hij hoeft hiermee niet onnodig lang aan hoge doseringen NSAID of paracetamol.  De pleistervorm heeft daarnaast als voordeel dat er minder gastrointestinale bijwerkingen optreden dan wanneer dezelfde stof als tablet wordt geslikt. De zevendaagse werking van BuTrans® biedt de patient het gemak van een vaste wekelijkse wisseldag. Dit is makkelijk te onthouden en het verhoogt de kans op therapietrouw.

Chronische pijn
In Nederland gaan twee miljoen mensen gebukt onder chronische pijn. Uit de onlangs gepubliceerde resultaten van het Europese onderzoek PainSTORY blijkt hoe groot de impact is van chronische pijn op iemands leven: 6 van de 10 onderzochte patienten gaf aan dat de pijn hun leven beheerste. 95% had na een jaar behandelen nog steeds pijn. Twee derde van de patienten gaf aan angstige en depressieve gevoelens te hebben vanwege de pijn.

Krachtenbundeling
Zowel registratiehouder Mundipharma als Grünenthal zijn al jaren actief op het gebied van de pijnbestrijding en individueel verantwoordelijk voor diverse innovatieve productintroducties op dit gebied.

Mundipharma ontwikkelt krachtige pijnstillers die worden ingezet bij de behandeling van ernstige pijn bij patienten met kanker, en verlichting bieden bij patienten met matige tot ernstige chronische pijn. De onderneming zet zich al jaren in voor een grotere acceptatie van sterke pijnstillers.  Hun betrokkenheid bij het werkveld uit zich in investeringen in gerichte voorlichting over pijn en pijnbestrijding, en na- en bijscholing van de medische sector.  Mundipharma is gevestigd in Hoevelaken.

Grünenthal streeft ernaar ‘s werelds grootste partner op het gebied van pijnbehandeling voor patienten, artsen en zorgverzekeraars te zijn. Het bedrijf is continu bezig met innovatie om Europees marktleider op het gebied van de behandeling van matige tot ernstige pijn te worden. Grünenthal is een onafhankelijk Duits familiebedrijf dat wereldwijd vestigingen in 34 landen heeft. Grünenthal Nederland is gevestigd in Bunnik.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen

Consument onderschat risico’s pijnstillers

Pijn - 07 november , 2017 - 00:00