Workshop Maatschappelijke Businesscase voor woonzorgtechnologie

Array

wdtmWdtm, de brancheorganisatie voor personenalarmering, domotica en diensten organiseert twee workshop ‘Maatschappelijke Businesscase voor woonzorgtechnologie, welke zullen plaatsvinden op 29 oktober en 25 november. Innovaties en nieuwe diensten brengen nieuwe werkwijze en nieuwe manieren van organiseren met zich mee en daarmee gekoppeld ook vaak nieuwe wijze van financiering. Zo zijn innovaties vaak stelseloverstijgend en bestaan er nog te weinig beleidsregels om de nieuwe dienst en/of innovatie te financieren via het zorgkantoor (AWBZ) of via andere financiers, zoals gemeente (WMO), zorgverzekeraars of welzijnsfinanciers.

Het is bekend dat vele projecten en pilots aan een stille dood sterven aan het einde van een subsidietraject. Het transitieprogramma heeft mede als doel gesteld om mogelijkheden te creeren om innovaties en nieuwe wijze van dienstverlening te verankeren in duurzame financiering in sector- of overheidsbeleid. In samenwerking met Ernst & Young hebben zij een Maatschappelijke Businesscase (mBC) ontwikkeld.

Met de mBC als instrument kan worden onderzocht wat een innovatie kost en oplevert en hoe de verschillende onderdelen van de innovatie of dienst duurzaam bekostigd zou kunnen worden. Het instrument maakt mede overzichtelijk welke organisaties de daadwerkelijke kosten hebben van de innovatie en welke de baten. Hierdoor is de mBC een goed instrument om stakeholders (zoals gemeente en woningbouwcoöperaties) te overtuigen van medefinanciering voor een innovatie of nieuwe wijze van dienstverlening.

In samenwerking met Ernst & Young organiseert wdtm 2 workshops over de Maatschappelijke Businesscase voor woonzorgtechnologie. Hierdoor kunnen organisaties meer inzicht krijgen hoe de mBC is opgebouwd, hoe je ermee kunt werken en wat de eventuele mogelijkheden zijn die de mBC kan geven voor je eigen organisatie.
Meer informatie vind je op www.wdtm.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen