E.Novation gekwalificeerd als Zorg Service Provider (ZSP)

Array

NictizZSP certificering ‘slagroom op de taart’ voor LSP Connect
Communicatie- en integratiespecialist E.Novation heeft deze maand de kwalificering als Zorg Service Provider (ZSP) behaald. Met deze titel mag E.Novation connectiviteitsdiensten bieden aan zorgverleners om hen te verbinden aan het Landelijk SchakelPunt (LSP). De kwalificering van E.Novation als ZSP is een completering van haar oplossing LSP Connect, waarmee E.Novation leveranciers van informatiesystemen een naadloze aansluiting met de LSP infrastructuur biedt.

Zorg Service Providers (ZSP’s) zorgen ervoor dat de informatiesystemen van zorgaanbieders kunnen werken met het landelijk Elektronisch Patienten Dossier (EPD), door een koppeling te realiseren met het LSP. Om de werking, veiligheid en betrouwbaarheid van de communicatie bij de zorgaanbieder te waarborgen, moeten ZSP’s voldoen aan specifieke eisen, die door middel van een audit worden getoetst. In deze audit wordt gekeken naar de organisatie van de leverancier en wordt de beveiliging van de ICT diensten nauwkeurig onder de loep genomen. In oktober doorliep E.Novation de audit probleemloos.

Slagroom op de taart
Dankzij de certificering als ZSP is E.Novation nu één van de 21 dienstverleners die koppelingen met het LSP mag realiseren. De kwalificatie is de slagroom op de taart voor de oplossing LSP Connect, die E.Novation dit voorjaar introduceerde voor aanbieders van zorginformatiesystemen. Met LSP Connect worden talrijke uitdagingen voor aansluiting op het LSP met één gemakkelijke oplossing weggenomen. In de basisvariant wordt via LSP Connect een beveiligde verbinding met het LSP tot stand gebracht, maar E.Novation ontwikkelde ook aanvullende modules die vertalingen, permanente beschikbaarheid en mandatering faciliteren. Daarmee ontstaat een generieke stekker die als het ware bovenop de applicatie van de informatieleverancier geplaatst kan worden.

Complete oplossing
Nu de officiele kwalificering als ZSP een feit is, heeft E.Novation met LSP Connect een complete oplossing voor probleemloze aansluiting op het landelijke epicentrum van de gezondheidszorg ICT. In het voorjaar van 2010 worden de eerste toepassingen van het LSP in gebruik genomen, dus de komende maanden verwacht E.Novation veel te kunnen betekenen voor systeemleveranciers en zorgaanbieders. “Eigenlijk kunnen wij alle partijen die uitdagingen tegenkomen met de aansluiting op het LSP van dienst zijn. Wij nodigen hen dan ook graag uit om onze expertise en ervaring in een persoonlijke ontmoeting toe te lichten”, besluit Commercieel Directeur Sven Walraven van E.Novation.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen