Klink: De griepprik is volkomen veilig

0
229

minister-klink-medicalfacts-jan-de-leeuwWe hoeven ons geen zorgen te maken over het vaccin tegen de Mexicaanse griep. De griepprik is volkomen veilig, zei minister Klink op Radio 1  in het radioprogramma Tros Kamerbreed. Hij reageerde op berichten eerder deze week dat er in het griepvaccin stoffen zouden zitten die niet gezond zijn voor mensen. Volgens Klink is dat niet zo. Hij baseert zich daarbij op het oordeel van alle instanties die naar de samenstelling van het vaccin kijken en over de registratie gaan. „Iets dat niet geregistreerd wordt, wat dus niet veilig is, komt niet op de markt”, zei Klink.

Na het weekend beginnen de vaccinaties tegen de Mexicaanse griep. Voorlopig zijn alleen risicogroepen als ouderen, artsen en hoogzwangeren aan de beurt. Het RIVM overweegt momenteel of  kleine kinderen ook ingeent moeten worden.  Veel mensen maken zich zorgen maken over de vaccinatie.