Vereniging tegen de Kwakzalverij verzet zich hevig tegen BTW gelijkstelling reguliere en complementaire c.q. alternatieve therapeuten

Array

doctor rubber duckDe Vereniging tegen de Kwakzalverij verzet zich hevig tegen het inrichten van een register voor alternatieve behandelaars. En zegt dat het er zelfs toe kan leiden dat consumenten misleid worden doordat zij geneigd zijn te denken dat een alternatieve therapeut zinvolle, effectieve en veilige behandelingen aanbiedt. Wellicht is dit op basis van de ervaringen met betrouwbaarheid en kwaliteit van artsen en de registratie in het BIG-register. Artsen die in het BIG-register van Ribiz zijn opgenomen moeten “enorm hun best doen” voordat een inschrijving wordt doorgehaald. De VtdK denkt dat een apart regelijkstelling gister in de praktijk onuitvoerbaar blijkt te zijn. De VtdK gruwt daarom van de stelling in de  brief aan de Tweede Kamer waarin de bewindslieden expliciet stellen: “Een aansluiting bij deze wet BIG van de btw-vrijstelling blijft dan ook het meest voor de hand liggen. Voor beroepen die niet op grond van de wet BIG geregeld zijn, geldt niet eenzelfde waarborg van overheidswege van het vereiste kwaliteitsniveau van gezondheidskundige verzorging”  Wat een nachtmerrie voor de VtdK! De VtdK hoopt dan ook dat noodzakelijke zorg uitgevoerd door erkende deskundigen (lees: alles wat riekt naar complementaire / alternatieve therapie ook de behandelaar gewoon in het BIG-register is opgenomen) moet btw-vrij worden. Wat noodzakelijke zorg is, daar is de VtdK duidelijk over: dat is alle zorg behalve homeopathie, acupunctuur, chiropraxie en osteopathie.

Ik zie al de eerste nominatie voor de Meester Kackadorisprijs 2010 voor Staatssecretaris de Jager of durft de VtdK bewindslieden niet te nomineren?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen