Pijnstiller verzacht symptomen Nieuwe Influenza H1N1

Array

pillen mfPijnstillers dempen hoofd- en spierpijn en verlagen de koorts. Ze kunnen daarom ook de symptomen van Nieuwe Influenza H1N1(zoals de Mexicaanse Griep nu wordt genoemd) verzachten. Dat is vooral plezierig voor grieppatienten die niet tot een risicogroep behoren en daarom niet in aanmerking komen voor een virusremmer. Het Pijnstiller Infocentrum krijgt veel vragen van consumenten over de rol van pijnstillers tijdens het thuis uitzieken van de Mexicaanse griep. Piet Bon, huisarts in Aalsmeer en lid van de wetenschappelijke adviesraad van het Pijnstiller Infocentrum: ‘De meest voorkomende symptomen zijn koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid en droge hoest. Net zoals bij de gewone griep. Wie zulke verschijnselen krijgt, kan het beste thuis blijven en rust nemen.’ Met name koorts, hoofdpijn en spierpijn zijn symptomen waarbij een pijnstiller prima werkt. Alle vrij verkrijgbare pijnstillers werken koortsverlagend en pijnstillend. De griep duurt ongeveer een week met pijnstillers. Piet Bon: ‘Zo kom je de week die de griep duurt wat makkelijker door. Lees altijd goed de bijsluiter. Worden de klachten ernstiger, bel dan de huisarts. Ga niet naar het spreekuur, want dan kun je andere mensen in de wachtkamer besmetten.’

Bron: Pijnstiller Infocentrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen