H1N1 Griepvaccin aan huisartsen verspreid

0
231

vaccin MFHuisartsen krijgen als eerste vaccins tegen de Mexicaanse griep. Ze gaan volgende week beginnen met het inenten van risicogroepen. Risicogroepen hebben al een oproep gekregen. Het zijn onder anderen hart- en longpatienten en 60-plussers. De logistiek is voorbereid om de vaccins snel te distribueren, zodra deze in Nederland beschikbaar kwam.

In nauwe samenwerking met ondermeer de LHV en NHG is de afgelopen maanden gewerkt aan een landelijk draaiboek vaccinatie Nieuwe Influenza A (H1N1). Er is besloten om de organisatie van de vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) voor de medische risicogroepen aan te laten sluiten bij het vaccinatieprogramma tegen de jaarlijkse seizoensgriep. Dit jaar zullen huisartsen hun doelgroep vaccineren tegen zowel de Nieuwe Influenza A (H1N1) alsook tegen de jaarlijkse seizoensgriep. Het gaat hierbij in totaal om drie prikken per persoon. Twee tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) en één tegen de jaarlijkse seizoensgriep.

De concrete voorbereidingen voor de vaccinatie zijn al volop gaande. Huisartsen zijn op 11 september aangeschreven met het verzoek om vaccins te bestellen tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) bij het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) voor de medische risicogroepen en gezonde mensen van 60 jaar en ouder. 75% van de bestellingen is inmiddels binnen. De logistiek is voorbereid om de vaccins snel te distribueren, zodra deze in Nederland beschikbaar komen.