H1N1 Griepvaccin aan huisartsen verspreid

Array

vaccin MFHuisartsen krijgen als eerste vaccins tegen de Mexicaanse griep. Ze gaan volgende week beginnen met het inenten van risicogroepen. Risicogroepen hebben al een oproep gekregen. Het zijn onder anderen hart- en longpatienten en 60-plussers. De logistiek is voorbereid om de vaccins snel te distribueren, zodra deze in Nederland beschikbaar kwam.

In nauwe samenwerking met ondermeer de LHV en NHG is de afgelopen maanden gewerkt aan een landelijk draaiboek vaccinatie Nieuwe Influenza A (H1N1). Er is besloten om de organisatie van de vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) voor de medische risicogroepen aan te laten sluiten bij het vaccinatieprogramma tegen de jaarlijkse seizoensgriep. Dit jaar zullen huisartsen hun doelgroep vaccineren tegen zowel de Nieuwe Influenza A (H1N1) alsook tegen de jaarlijkse seizoensgriep. Het gaat hierbij in totaal om drie prikken per persoon. Twee tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) en één tegen de jaarlijkse seizoensgriep.

De concrete voorbereidingen voor de vaccinatie zijn al volop gaande. Huisartsen zijn op 11 september aangeschreven met het verzoek om vaccins te bestellen tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) bij het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) voor de medische risicogroepen en gezonde mensen van 60 jaar en ouder. 75% van de bestellingen is inmiddels binnen. De logistiek is voorbereid om de vaccins snel te distribueren, zodra deze in Nederland beschikbaar komen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen