Landelijke Werkconferentie: AWBZ Pakketmaatregelen en de Wmo, hoe nu verder?

0
138

wmoStudieArena organiseert op 4 februari 2010 de Landelijke Werkconferentie ‘AWBZ Pakketmaatregelen en de Wmo, hoe nu verder?’. Een interactief programma met inhoudelijke bijdragen van o.a.: Movisie, Vilans, MEENederland, Actiz, Hogeschool INHolland en de NPCF.
Met aandacht voor:

-  Onderzoeksresultaten: Meldactie AWBZ pakketmaatregelen

-  Kanteling andere manier van werken: van zorg naar zelfredzaamheid

-  Methoden voor activerende en persoonsgerichte begeleiding

-  Inspirerende praktijkvoorbeelden


Programma

Tijdens deze werkconferentie geven MEENederland en de NPCF inzicht in de gevolgen van de pakketmaatregelen voor de diverse clientgroepen. Extra aandacht gaat uit naar de vraag hoe u kwetsbare burgers kunt ondersteunen en begeleiden in deze nieuwe situatie. Welke methoden hebben gemeenten in handen om de zelfregie van kwetsbare burgers te versterken en welke methoden zijn er voor zorg- en welzijnsprofessionals voor het ondersteunen van individuele clienten en clientgroepen. In diverse workshops is extra aandacht voor goede voorbeelden die hierbij aansluiten.

Achtergrondinformatie

AWBZ Pakketmaatregelen

Met ingang van 1 januari 2010 hebben mensen met een lichte lichamelijke of psychiatrische beperking, die moeite hebben met participeren in de samenleving, geen recht meer op ondersteuning vanuit de AWBZ. Ook de mensen met psychosociale problemen komen niet langer in aanmerking voor begeleiding vanuit de AWBZ.

Het gevolg van de pakketmaatregelen is dat deze groepen op een andere manier ondersteuning moeten organiseren. Naast het aanspreken van het eigen netwerk zullen zij vaker, in het kader van de Wmo, een beroep doen op de gemeente.

Uitdaging

De uitdaging voor u als gemeente of maatschappelijke organisatie is hoe om te gaan met de toenemende vraag voor ondersteuning. Welke doelgroepen hebben ondersteuning nodig? En hoe kunt u zelfredzaamheid en participatie stimuleren en ondersteunen? Kortom, hoe kunt u anticiperen op de gevolgen van de AWBZ Pakketmaatregelen?

Inschrijving/info: I. www.studiearena.nl / @. info@studiearena.nl

Vorig artikelHet ziekenhuis als helende omgeving
Volgend artikelJaco van der Tang treedt toe tot directie ArboNed
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.