Geschorste arts Millecam weer onderwerp van onderzoek IGZ

Array

DHNIGZ is weer een onderzoek gestart tegen geschortse arts Millecam
René Broekhuyse, de voormalige arts van Sylvia Millecam, begeeft zich weer op glad ijs. Hij verkoopt via zijn bedrijf DNH Research – een bedrijf dat biologische antibiotica produceert – speciale pillen, handgel en druppels tegen de Mexicaanse griep, meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. De keuringsraad voor reclame van gezondheidsproducten zegt dat zijn bedrijf met de advertenties de geneesmiddelenwet overtreedt.Als arts mag René Broekhuyse (70) niet na zijn schorsing niet meer werken. Na zijn betrokkenheid bij de behandeling van Sylvia Millecam die in 2001 aan borstkanker overleed, is hij uit voorgoed uit zijn beroep gezet. ‘Natuurgeneeskundige’ mag echter iedereen zich noemen en dus runt hij tegenwoordig een praktijk voor alternatieve geneeswijzen. De negatieve aandacht van de media voor zijn nieuwe initiatieven verbaasd hem.

Hij belooft mensen met zijn  antigriepproducten volledige immuniteit voor de griep vanaf de tweede dag. Bij trouw gebruik duurt die immuniteit voor ten minste een jaar, zo garandeert Broekhuyse.

Volgens KOAG/KAG, de raad die de aanprijzing van gezondheidsproducten keurt, overtreedt DNH Research de geneesmiddelenwet door te beweren dat het een alternatief heeft voor de vaccinatie. Ook spreekt het bedrijf over ‘het nieuwste middel ter voorkoming en bij ondersteuning in de behandeling van de aanstormende griep’ en dat is een medische claim.

Medische claims zijn alleen voorbehouden aan geregistreerde geneesmiddelen en daar behoren deze pillen, handgel en druppels niet toe. De Inspectie voor de Volksgezondheid is een onderzoek gestart.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen