Paddovervangers net zo verslavend

mushrooms_tampanensisSmartshops halen sinds het verbod op paddo’s de helft tot driekwart van hun omzet uit truffels en tripknollen. De onderzoeker pleit voor betere voorlichting en een verbeterde bijsluiter bij truffels en tripknollen. Volgens Linszen geven de paddovervangers voor veel gebruikers een prettig gevoel, maar kunnen ze ook extreme angst, depressie of een psychose veroorzaken. Dat zei Don Linszen, psychiater van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en drugsdeskundige, vrijdag in het Radio1-programma Dit is de dag. het advies is dan ook om deze paddovervangers niet te gebruiken als er een psychische ziekte in de familie zit.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen