Dutch Bloggie voor Gezondheid & Sport naar Marijn Fietst

0
539

shortlist MedicalfactsMedicalFacts wint net geen Dutch Bloggie maar komt wel op de shortlist als enige Medblog. Gisteren was de uitreiking van de Dutch Bloggies. Een aantal medblogs, Gezondheid.blog.nl , Laika’s MedLibLog, Medicalfacts & Zorg Beter Maken haalden de de longlist tot mijn verbazing stond er maar een medblog op de shortlist: alleen Medicalfacts. Dat doet geen recht aan het medblog, er is voldoende keus. De shortlist bestond dus uit:

Ook in het jury rapport werd er geen enkele melding gemaakt over de medblogs die genomineerd waren. Er waren twee Foodlogs die in deze categorie, die niet eens op de shortlist stonden, waar in het juryrapport wel melding van werd gemaakt. Jammer! Ik hoop dat de organisatie komend jaar naar ‘echte’ medblogs gaat kijken in een eigen categorie. Nu leek het vooral een sportprijs….

Jurylid Wouter van Amerongen las het juryrapport voor:

Het aantal blogs over gezondheid en sport is oneindig. Op het gebied van gezondheid vond de jury Greenjump en Suikerwijzer origineel en actueel. Toch werden wij dit jaar het meest gegrepen door de sportblogs.

Veel van die bloggers schrijven trots over hun sportprestaties en delen zo met andere bloggers die trots zijn op hun prestaties. Hardlopers, voetbalfans, fietsers en vele andere sporters schrijven met ongekende passie over hun dagelijkse inspanningen. Ze reageren op elkaar. Schrijven over elkaar. Adoreren elkaars prestaties en delen het leed bij falen. De blog maakt een collectieve beleving van individuele sporten mogelijk. Gelovigen onder elkaar.

Meestal is er geen verhaal. Zijn het stukjes die op zichzelf staan. Een verhaal maakt een blog interessanter voor de niet-gelovigen. Voor de anonieme surfer die geraakt wordt door een stukje en verder gaat lezen. Benieuwd is hoe het verder gaat en wat er vooraf ging.

Als geen ander heeft de winnaar van de categorie Gezondheid & Sport een verhaal gecreeerd waar ze zelf het middelpunt van is: starten met wielrennen op je 30e en proberen alsnog de top te bereiken. Haar weblog begint op het moment dat ze de keuze maakt tussen mountainbiken of wielrennen. Nu, een jaar later fietst ze mee in de wielerploeg van Leontien van Moorsel.

De Dutch Bloggie in de categorie Gezondheid & Sport gaat naar Marijn Fietst.

Jammer dat de Medblog voor de zoveelste keer worden ingedeeld bij andere categorieen waardoor ze keer op keer in het niet vallen. Mooi om te zien dat MedicalFacts het wel op de shortlist kwam. We hopen ook zeker voor blogs zoals die van Laika dat er eindelijk eens recht wordt gedaan aan de medblogs. Genoeg keus!

Bekijk hier de foto’s nog even van het spektakel
En ook de Live Stream van de Uitreiking van de Dutch Bloggies kan je hier bekijken.

Vorig artikelThuiszorgnetwerken krijgen Hiv en Aids Awards
Volgend artikelEuthanasie bij pasgeborenen vraagt om nieuwe richtlijnen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.