Ervaringen van spoedpatiënten staan centraal op 21 januari

spoedpatientOp donderdag 21 januari,15.00 -17.00 uur organiseert het Julius Centrum een informatiemiddag voor ziekenhuizen die de ervaringen van hun Spoedeisende Hulp (SEH-N HET T)patienten willen meten. Dat meten is van belang. Soms ervaren patienten lange wachttijden op de SEH, maar is niet duidelijk hoe vaak dat voorkomt. Ook krijgen patienten te weinig informatie mee naar huis. Maar is dat nu altijd zo of vergeten medewerkers dat slechts af en toe?

Het Julius Centrum is van plan om in september 2010, bij maximaal twintig ziekenhuizen een nieuw gevalideerde vragenlijst af te nemen bij maximaal 600 patienten. Die kunnen zich dan met elkaar vergelijken. De lijst is ontwikkeld als een CQ Index. Ziekenhuizen hebben de ruimte om eigen specifieke vragen toe te voegen.

De informatiebijeenkomst op 21 januari is bedoeld voor beleidsmedewerkers van ziekenhuizen die aan de studie willen meedoen. Prof. Diana Delnoy is directeur van het Centrum Klantervaringen Zorg en opent de bijeenkomst. Juliusonderzoeker drs. Nanne Bos en prof.dr. Guus Schrijvers geven toelichting op de studie. Reeds tien ziekenhuizen meldden zich aan.

Wilt u meer weten over de informatiebijeenkomst? Stuur dan een mail naar bijeenkomstorganisator Annet Esser op A.F.Esser@umcutrecht.nl Kunt u niet op 21 januari, maar wilyt u wel meedoen? Neem contact op met Nanne Bos op N.Bos-2@umcutrecht.nl.