Zorgkonijn voor zieke kinderen in ziekenhuizen

0
483

zorgkonijnOp 22 december 2009 is het eerste officiele Zorgkonijn door Zilveren Kruis Achmea overhandigd in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Het Zorgkonijn is bestemd voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Het konijn kan hardop alle ingesproken berichten voorlezen die aan het kind worden gemaild via een website. Zo kunnen ouders hun kind welterusten wensen, vriendjes of vriendinnetjes contact houden en familieleden het zieke kind moed inspreken. Doel is dat het digitale knuffelkonijn kinderen het gevoel geeft dat thuis dichtbij is en ze daardoor sneller op hun gemak zijn in de vreemde omgeving van het ziekenhuis.

Het is de bedoeling dat vanaf begin 2010 de eerste Zorgkonijnen in gebruik worden genomen. Het Zorgkonijn is een initiatief van IBM, ondersteund door Zilveren Kruis Achmea. Er zullen in de loop van 2010 in totaal zo’n 80 Zorgkonijnen in verschillende ziekenhuizen worden uitgezet.

Het Zorgkonijn functioneert via het draadloze netwerk in het ziekenhuis. Familie, vrienden en bekenden loggen in via een website en kunnen daar hun bericht of een verhaaltje voor het slapengaan opsturen. Ook kan men aangeven op welk tijdstip het bericht opgelezen moet worden. Het Zorgkonijn kan versierd worden met stiften en heeft bewegende oren en lichtjes. Uiteraard kan het verplegend personeel het konijn zo instellen dat het geen kik geeft tijdens de stiltetijden. IBM zorgde voor de slimme softwaretechnologie, Zilveren Kruis Achmea ondersteunt het project financieel.

Vorig artikelJaaroverzicht 2009 MedicalFacts
Volgend artikelFinanciering Orbis rond
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.