Kom een kijkje nemen in de hersenen! Open Dag bij Brainclinics

Array

brainclinicsVanwege het grote succes van afgelopen jaar, organiseert Brainclinics ook in 2010 een open dag. U bent van harte uitgenodigd om te zien hoe hersengolven eruit zien (Neurofeedback), hoe magnetische hersenstimulatie (rTMS) in z’n werk gaat en een kijkje te nemen in ons onderzoekslab. Ook kunt u bij Brainclinics terecht voor informatie over reguliere eerstelijns psychologische hulpverlening, EMDR, SOVA training of een cursus Mindfulness. Op zaterdag 16 januari 2010 is iedereen van harte welkom op de Bijleveldsingel 34 te Nijmegen van 13.00 uur tot 17.00 uur!

Magnetische hersenstimulatie bij depressie

Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation (rTMS) ofwel herhaalde magnetische hersenstimulatie wordt gebruikt bij de behandeling van depressie. Bij depressie is bekend dat bepaalde delen van onze hersenen onder- of overactiviteit vertonen. Door middel van een pulserend magnetisch veld worden specifieke delen van de hersenen gestimuleerd met als doel de doorbloeding en elektrische activiteit toe of af te laten nemen.
Onze onderzoeksresultaten laten zien dat na 20 sessies bij 75% van de clienten een volledige remissie (niet langer meer depressief) bereikt kan worden.Neurofeedback bij ADHD/ADD, epilepsie en slaapproblemen
Neurofeedback is een methode waarbij terugkoppeling (feedback) wordt gegeven op gewenste hersenactiviteit. De hersenen worden op deze manier geleerd bepaalde hersengolven wel of niet te produceren (conditioneringsproces). Aandoeningen zoals ADHD/ADD, maar ook epilepsie en slaapstoornissen, kunnen op deze manier worden behandeld zonder medicatie. Daarbij wordt een blijvend langetermijneffect bereikt en kan in sommige gevallen medicatie zoals Ritalin zelfs worden afgebouwd. Afgelopen jaar heeft Brainclinics meerdere weten-schappelijke onderzoeken op dit gebied gepubliceerd die ook op de website terug te vinden zijn onder ‘publicaties’.

Mindfulness
Aandachtsgerichte therapie, ofwel Mindfulness is dé manier om te leven in het NU en doelbewust, zonder vooroordelen, alles in je omgeving te ervaren. Door middel van meditatietechnieken en oefeningen wordt u geleerd anders in het leven te staan bij bijvoorbeeld klachten als stress, overspannenheid of terugkerende depressie. Mindfulness is een cursus die in een groep plaatsvindt.

Toegepast hersenonderzoek
Om onze innovatieve behandelingen verder te ontwikkelen, publiceren we regelmatig wetenschappelijke studies die zijn gedaan binnen Brainclinics. Met behulp van het toegepast hersenonderzoek kunnen we enorm veel informatie verzamelen en analyseren. Hierdoor leveren we actief een bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek. Sinds januari 2009 is Brainclinics gestart met een groot internationaal depressie en ADHD onderzoek: iSPOT. Kijk voor meer informatie op onze website www.brainclinics.com/iSPOT.

Kom op 16 januari zelf ervaren hoe je Pacman met je gedachten kan besturen, hoe het is om middels magnetische hersenstimulatie een duim te zien bewegen of om te zien dat meditatie helemaal niet “zweverig” hoeft te zijn! Kortom, kom een kijkje nemen in de hersenen!

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Home

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen