Minder animo voor tweede Mexicaanse griepprik

0
268

spuit-6De opkomst bij de tweede vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep ligt zo’n tien procent lager dan bij de eerste prik. De GGD’s wijten de lage opkomst aan berichten over mogelijke bijwerkingen van de vaccinaties en dat de griep weer op zijn retour lijkt te zijn. Volgens de GGD bieden alleen twee prikken voldoende bescherming tegen de Mexicaanse griep en kleine mutaties. De cijfers komen overeen met het landelijk gemiddelde. In de regio Gelderland-Midden wordt woensdag nog geprikt voor de tweede ronde.

In Nederland geldt als uitgangspunt dat risicogroepen twee keer moeten worden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Deze dubbele aanpak geeft, volgens de deskundigen, een betere en langere bescherming. In sommige andere landen wordt maar een prik gegeven.