Klink: Baby’s met flesvoeding moeten ook voldoende vitamine D krijgen

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) laat de Tweede Kamer donderdag in een brief weten dat hij vindt dat jonge ouders advies moeten krijgen over supplementen, omdat die baby’s nu minder vitamine D binnenkrijgen dan de aanbevolen hoeveelheid. Klink is van mening dat ook baby’s die flesvoeding krijgen, voldoende vitamine D moeten krijgen. Klink reageert hiermee op eerder uitgebrachte adviezen van de Gezondsheidsraad die onder meer wees op de voordelen voor de gezondheid die het innemen van foliumzuur en de vitamines D, K en B12 kan hebben. De minister vindt echter dat niet alle adviezen direct toepasbaar zijn. Hij vraagt het Voedingscentrum dan ook om deze om te zetten in een in de praktijk bruikbare richtlijn over het gebruik van vitamine D. Klink laat bovendien in de gaten houden hoe het zit met het vitamine D-gehalte in het bloed van risicogroepen als ouderen, kinderen, mensen met een donkere huidskleur en iedereen de niet regelmatig buiten komt.

Verder kijkt de bewindsman of hij geld kan vrijmaken voor onderzoek naar vitamine A. De Gezondheidsraad wil onder meer onderzoeken of een te lage inname van vitamine A ook echt een tekort aan vitamine A veroorzaakt en of de kans op een breuk door botontkalking toeneemt als te veel vitamine A wordt ingenomen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen