Niet extra druk op SEH’s door gladheid

Array

De verwachte drukte bij de spoedeisende hulp is uitgebleven. Extra verpleegkundigen en gipsmeesters hoefden zaterdag niet ingezet te worden bij posten voor spoedeisende hulp. Veel ziekenhuizen gingen er vanuit dat ze door het koude weer veel botbreuken zouden moeten behandelen. Maar omdat de gladheid op de meeste plaatsen in het land meeviel, was dat niet aan de orde, bleek na een rondgang door het ANP. Ook in het noorden van het land bleef het rustig op de spoedeisende hulp.

In de meeste ziekenhuizen kwamen dit weekend zo’n twintig mensen binnen die door de gladheid ten val waren gekomen. Het ging vaak om het kneuzen of breken van armen, benen, enkels en polsen. Mensen die ten val kwamen, vielen vaak wel extra hard waardoor er in een aantal gevallen sprake was van vervelende en ongewone botbreuken. Maar doordat er dit weekend niet gesport werd had de spoedeisende hulp het niet veel drukker dan normaal.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen