Gezamenlijke voorlichting over … de Bevalling!

In het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) vindt elke 3e donderdag van de maand een informatieavond plaats over de bevalling. De avond is bedoeld voor alle zwangeren en hun partner binnen de regio ‘Maastricht – Heuvelland’. Eerstvolgende avond is 21 januari. Deelname is vrijblijvend (u hoeft zich ook niet aan te melden) en de avond is gratis toegankelijk. Aanvang 19.00 uur.

Deze informatieavond is bedoeld om zwangeren en hun partner door middel van juiste en volledige informatie over de bevalling (waaronder ook de kans op een eventuele verwijzing naar het ziekenhuis) beter voor te bereiden op deze bevalling. Hierdoor hopen we dat zwangeren én hun partner beter om kunnen gaan met de gebeurtenissen en regelingen rondom de bevalling.

Tijdens deze avond geven deskundigen informatie over de (thuis)bevalling door de verloskundige en de gynaecoloog. Samen zullen ze alle mogelijkheden en keuzes bespreken rondom de bevalling in zowel de thuissituatie als in het ziekenhuis. Denk aan pijnstilling of kunstverlossing. Verder schenken zij aandacht aan de gang van zaken bij (acute) verwijzing tijdens de zwangerschap / bevalling. De kraamverzorgende vertelt over de zorg tijdens de kraambed-periode. Als laatste vertelt de verpleegkundige over de lichamelijke en psychische gevolgen van een eventuele opname en geeft ze informatie over praktische zaken.

Bezoek
Na de bijeenkomst bestaat de mogelijkheid de verloskamers van het ziekenhuis te bezoeken onder leiding van de verpleegkundige.

De eerstvolgende informatieavond is op donderdag 21 januari 2010.
Aanvang: 19.00 uur.
Locatie: Greep-zaal, niveau 4 academisch ziekenhuis Maastricht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen