Sociale geneeskunde bestaat op 28 januari vijftig jaar

Array

In 1959 kreeg de Sociale Geneeskunde formele erkenning als afzonderlijk specialisme. Dat viert de Koepel van Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG) met een groots congres. RIVM-expert en Tilburgse hoogleraar Johan Polder bespreekt in statistische termen de volksgezondheid gedurende de afgelopen vijftig jaar en blikt vooruit. VWS topambtenaar Dick Ruwaard doet datzelfde voor het overheidsbeleid en de Rotterdamse ex-GGD directeur Marianne Donkers voor het gemeentelijke beleid..

Prof. dr. Guus Schrijvers opent het congres met een lezing waarin hij de bestrijding van infectieziekten, kindersterfte en verkeersdoden  vergelijkt met de bestrijding van chronische ziekten. Wilt u naar dit sprankelende, feestelijke en enthousiaste congres? Wilt u op de hoogte raken van de laatste ontwikkelingen in de Sociale Geneeskunde? Kom dan naar dit congres. Klik hier, lees de brochure en meld u aan. Reeds 350 personen gingen u voor. Het congres vindt plaats in de Domus Medica in Utrecht.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen