Vaccins en medicijnen veilig door bewaking gehele koele keten

Array

Alliance Healthcare bv en Dyzle waarborgen samen patientveiligheid Farmaceutische groothandel Alliance Healthcare stelt haar kwaliteitsgarantie zeker door in de hele koele keten de temperatuur te bewaken. Samen met de sensortechnologie van Dyzle, wordt de patientveiligheid gewaarborgd door een veilige en transparante distributie van hun geneesmiddelen. Belang temperatuur geneesmiddelen Alliance Healthcare weet als geen ander hoe belangrijk de bewaar- en vervoerstemperatuur van medicijnen en vaccins is. Een te warm of te koud medicijn kan leiden tot verminderde werking, terwijl een vaccin bij een verkeerde temperatuur zijn werking zelfs helemaal kan verliezen. Met mogelijk dramatische gevolgen.

Hans van Nielen, General Quality Assurance Manager Alliance Healthcare Nederland:   “Wij zien onze koele keten als speerpunt en onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrenten.  Als groothandel distribueren wij voornamelijk voor apotheken. Om de kwaliteit tot aan de consument te kunnen bewaken, zijn we bezig met een pilot om ook in de apotheek de temperatuur te monitoren.  Met de draadloze techniek van Dyzle monitoren we dus nu onze koelunits, zelfs in de auto’s en apotheken.”

Realtime inzicht
Dyzle, gespecialiseerd in het meten en analyseren van procesgegevens, monitort continu de bewaarcondities en locaties van onder andere de vaccins van Alliance Healthcare. Miriam Wind, Account Manager Dyzle:  “Alliance Healthcare neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om zaken als kwaliteit en patientveiligheid. Met onze draadloze sensoren en online dashboard hebben managers live inzicht in de status van variabelen zoals temperatuur, luchtvochtigheid en GPS-locaties. Mocht een van de variabelen buiten de vooraf vastgestelde bandbreedte dreigen te komen, dan genereert het systeem direct een alarm – per sms en/of per e-mail.”

Waarborgen patientveiligheid
“Dankzij Dyzle heeft Alliance Healthcare continu actuele informatie over de bewaarcondities en locaties van onder andere onze vaccins”, aldus Van Nielen, Alliance Healthcare. “Dit is een extra waarborg voor de patientveiligheid en verhoogt de kwaliteit van onze dienstverlening. Bovendien voorkomt het financiele risico’s door adequate en tijdige respons op temperatuurafwijkingen en nog efficientere logistiek. We hebben een plezierige samenwerking waarbij we onze expertises combineren.”

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Alliance Boots. Alliance Boots is een leidende internationale farmaceutisch gedreven health en beauty groep in meer dan 20 landen. Alliance Boots is een private onderneming en telt meer dan 115.000 medewerkers. De twee core businesses van Alliance Boots bestaan uit de ontwikkeling en verkoop van gezondheids- en verzorgingsproducten (ontwikkeld onder het Bootsmerk) en een farmaceutische groothandel (ontwikkeld onder het Alliance Healthcaremerk). Haar groothandel en distributienetwerk bedienen meer dan 140.000 apotheken, artsen, gezondheidscentra en ziekenhuizen via 370 farmaceutische groothandeldepots in 16 landen. De groep heeft meer dan 3.200 health en beauty verkooppunten, waarvan 3.000 een apotheek. Alliance Boots heeft eigen, internationaal gerenommeerde merken zoals Boots Almus, Botanics, Nº7 en Soltan. (Cijfers zijn een gemiddelde en incl. associates en joint ventures dd. 31 maart 2009).

Over Dyzle | The Live Company Dyzle is een innovatief Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in het live meten, analyseren en inzichtelijk maken van procesgegevens. De kernproducten van Dyzle zijn DyzleLiveWare® en DyzleSmartWare®. Draadloze sensoren en een centraal online dashboard bieden continu inzicht in de status van variabelen als energieverbruik, temperaturen, luchtvochtigheid, GPS-locaties en logistieke processen. Mocht een van de variabelen buiten de afgesproken bandbreedte dreigen te komen, dan genereert het systeem direct een alarm, per sms en/of per e-mail. Voor het eerst hebben álle ketenpartners, van producent tot en met de winkelvloer, live inzicht in de status van cruciale bedrijfsprocessen. Klanten van Dyzle zijn bedrijven in de farmaceutische en voedingsindustrie, horeca, logistiek, maar ook overheden en gemeenten. Onlangs opende Dyzle kantoren in Belgie en Singapore en de pijlen worden momenteel gericht op de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie naar www.dyzle.nl

Fleishman-Hillard Amsterdam

Over Fleishman-Hillard

Fleishman-Hillard Inc. is één van de grootste communicatieadviesbureaus ter wereld. Het bedrijf heeft zijn reputatie opgebouwd door met strategische communicatie te bieden wat opdrachtgevers het meest waarderen: zinvolle, positieve en meetbare impact op de resultaten van hun organisaties. Fleishman-Hillard staat bekend vanwege uitstekende klantservice en een sterke bedrijfscultuur die is gebaseerd op teamwerk, integriteit en persoonlijke betrokkenheid. Met het hoofdkantoor in St. Louis, werkt de onderneming via 80 eigen kantoren voor opdrachtgevers in Noord-Amerika, Europa (o.a. Amsterdam, Londen, Berlijn, Brussel, Parijs, Madrid, Milaan), Azië, Latijns Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Meer informatie over Fleishman-Hillard is te vinden op: www.fleishman.com, www.fleishmaneurope.com, www.fleishman.nl.Fleishman-Hillard is onderdeel van Omnicom Group (NYSE: OMC). Omnicom is een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van advertising, marketing en corporate communicatie. Een variëteit aan Omnicom-netwerken en -bedrijven biedt reclame, strategische mediaplanning en -inkoop, direct- en promotional marketing, public relations en andere gespecialiseerde communicatiediensten aan meer dan 5.000 opdrachtgevers in 100 landen aan.

Recente artikelen