RIVM waarschuwt Jagers voor Q-koorts besmetting door grof wild

Array

Reeen, wilde zwijnen, edelherten en damherten zijn waarschijnlijk ook geïnfecteerd met de bacterie die Q-koorts veroorzaakt. Jagers moeten opletten als ze reeen, wilde zwijnen, edelherten en damherten hebben geschoten. De dieren kunnen geïnfecteerd zijn met de Coxiella burnetii bacterie veroorzaakt. Het RIVM heeft de jagers en faunabeheerders gewaarschuwd via de de internetpagina van de Vereniging Het Edelhert. Ze moeten bij het slachten van drachtige dieren een mondkapje, handschoenen en beschermende kleding dragen en daarna alles goed ontsmetten. Consumptie van het vlees van grofwild levert geen risico op, zeker niet als het goed wordt verhit.
Het RIVM bereidt een onderzoek voor naar de verspreiding van de ziekte onder het grofwild, waarbij ook de jagers worden betrokken.

Wetenschappelijke studies in Zuid- en Oost-Europa hebben al aangetoond dat tot 30 procent van het grofwild besmet was met de Coxiella burnetii, de bacterie die Q-koorts veroorzaakt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen