Onafhankelijk onderzoek naar aanpak Mexicaanse griep (H1N1)

0
347

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de manier waarop de Mexicaanse griep in Nederland is aangepakt. Dat gebeurt in opdracht van minister Klink en het moet eind dit jaar klaar zijn. Minister Klink van Volksgezondheid laat onderzoeken hoe in ons land de Mexicaanse griep is aangepakt. Het onafhankelijke onderzoek belicht alle facetten.De Mexicaanse griep pakte veel milder uit dan gevreesd. Het RIVM bekijkt nog hoeveel mensen de Mexicaanse griep hebben gehad. Vorig jaar werd gewaarschuwd voor een grote epidemie waarbij mogelijk 5000 tot 8000 mensen zouden overlijden. Minister Klink kocht op advies van de Gezondheidsraad 34 miljoen doses vaccin. Uit het onderzoek moet blijken of die aanschaf nodig was. Zo wordt onder meer gekeken naar de vaccinatiecampagne. De griepgolf bleek uiteindelijk mee te vallen.