Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie niet blij met uitspraken Wendy van Dijk

Array

Gynaecologen en anesthesiologen zijn niet blij dat Wendy van Dijk in de media heeft gezegd hoe blij ze was met haar ruggenprik. Het is ‘niet verstandig’en ‘kortzichtig’ dat presentatrice Wendy van Dijk de ruggenprik de ‘uitvinding van de eeuw’ heeft genoemd in het entertainmentprogramma RTL Boulevard.  In het AD reageert een gynaecoloog die de uitspraak ‘niet verstandig’ vindt omdat Van Dijk ‘alleen de voordelen van een ruggenprik op de nationale televisie noemt .Jan-Willem Kallewaard, anesthesioloog en vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, zegt in de krant dat ‘enige relativerende woorden over de ruggenprik en de bijbehorende risico’s waren op zijn plaats waren geweest’.

“Er zitten veel haken en ogen aan pijnbestrijding tijdens een bevalling”, zegt gynaecoloog Carina Hilbers in het AD. Zij stelt dat het vrouwen hoop geeft op een pijnloze, ongecompliceerde bevalling.

Vice-voorzitter Angela Verbeeten van de koepelorganisatie van de verloskundigen KNOV vindt het niet erg dat Wendy zo enthousiast is over de prik. ‘Zwangere vrouwen zijn prima in staat zichzelf objectief te laten informeren, wat Wendy van Dijk ook zegt.’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen