Aanrader: Internationale Masterclass Eerste lijn in Londen, 18 – 21 Mei 2010

Array

INTERNATIONAL MASTERCLASS PRIMARY AND INTEGRATED CARE IN LONDON, 18-21 MAY 2010
Deze studiereis is een echte aanrader voor alle betrokkenen bij de Eerstelijns Gezondheidszorg,
Voor maximaal 40 leidinggevenden en ervaren professionals organiseert het Julius Centrum van het UMC Utrecht van 18 – 21 mei 2010 in Londen een Masterclass over de Engelse Eerstelijnszorg. Zij organiseren de Masterclass samen met The King’s Fund Centre gelegen in het centrum van Londen, nabij Oxford Circus en Regent Street. Dit centrum neemt in de UK een vooraanstaande positie in met betrekking tot onderwijs over en onderzoek naar innovaties in de eerste lijn. De voertaal van de Masterclass is Engels.Heenreis: 18 mei 2010, 16.30 uur vlucht naar Londen, transfer naar hotel
Terugreis: 21 mei 2010, 17.55 uur vlucht naar Amsterdam


De plenaire lezingen vinden plaats in het King’s Fund Centre en gaan onder meer over: kleinschalig binnen grootschaligheid, chronische zorg in de eerste lijn, werken in teams, taakherschikking, preventie in de eerste lijn en nieuwe vormen van bekostiging.

De site visits vinden plaats in Londen. Bestemmingen kunnen zijn: gezondheidscentra, poliklinieken, samenwerkingsverbanden en patientenorganisaties. De site visits vinden plaats in groepjes van 8 tot 10 personen. Deelnemers kunnen aan maximaal 3 site visits deelnemen. We richten het programma zo in dat deelnemers hun eigen traject kunnen samenstellen.

De prijs van deze masterclass bedraagt 1.750 euro (inclusief vlucht en hotel). Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Een woordvoerder van het Julius Centrum vertelde dat deze studiereis vooral ook heel leuk is voor groepjes zorgverleners uit een centrum. Er is voor elk wat wils met interessante keynotes voor huisartsen, paramedici en centrummanagers.In de avond is er in het programma veel tijd om de stad te verkennen.

Londen heeft een enorme traditie van Musicals. Nagenoeg alle theaters liggen in eenzelfde wijk, nl. Strand, tussen Covent Garden en de City. Bekende musicals zoals Les Misérables en Phantom of the Opera staan al meer dan 10 jaar onafgebroken op het programma. Ook minder bekende, populaire en alternatieve musicals kan je in Londen vinden. Maar ook een bezoekje aan Shakespeare`s Globe Theatre & Exhibition is in de maand mei een aanrader! Op precies dezelfde plek waar veel van Shakepeare’s voorstellingen zijn opgevoerd, is dit theater gevestigd.

De Amerikaanse filmmaker, Sam Wanamaker, werkte 20 jaar om de benodigde gelden bijeen te brengen om het theater te recreeren zoals het was in de tijd van Elizabeth. Een fascinerende tentoonstelling vertelt het verhaal van de globe constructie, het gebruikte materiaal (inclusief geitenharen in het pleisterwerk), technieken en vakmanschap van 400 jaar geleden.

Muzikaal zijn wellicht de optredens van de London Philharmonic Orchestra een topper. Hun concerten kan je bijwonen in de prestigieuze Royal Festival Hall. Ook de operafanaten komen in deze stad niets tekort. The Royal Opera House in Covent Garden heeft heel wat meesterwerken in zijn programma opgenomen.

En in Soho vind je tientallen nachtclubs die allerlei soorten muziek draaien. Het ‘gewone’ nachtleven vind je op de as Piccadilly Circus – Trocadero – Leicester Square en Charing Cross. Discotheken, hamburgertenten en amusementshallen zijn er volop aanwezig. Bij mooi weer is er een levendige straatanimatie.

Interesse? Kijk voor meer informatie over het programma, de inschrijving en de voorwaarden in bijgaande brochure of op onze website www.integratedcare.org.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen