Nictiz organiseert spitsseminar ‘ e-Health in de praktijk’.

Array

Het aantal patienten dat zorg ontvangt neemt toe. Dit vraagt om een andere aanpak en daarbij behorende ICT-ondersteuning. Een voorbeeld van een dergelijke ondersteuning is e-Health. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat patienten gebruik willen maken van moderne communicatiemiddelen in contact met hun zorgverlener. E-Health toepassingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan meer regie door de patient en aan een betere communicatie en interactie met en tussen zorgverleners. e-Health betekent dus vooral empowerment: van de patient, burger maar ook van de zorgverleners (NVEH 2008).
Nictiz organiseert in 2010 een reeks interactieve sessies over actuele en belangrijke thema’s in de zorg. Donderdag 15 april vindt de bijeenkomst ‘e-Health in de praktijk’ plaats.

Tijdens dit spitsseminar is er veel aandacht voor ervaringen uit de praktijk. Sprekers met ervaring met het gebruik van e-Health vertellen daarover tijdens dit spitsseminar. Gevolgd op de presentaties is er ruimte voor een levendige discussie over dit onderwerp.

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld?
Nictiz nodigt zorgaanbieders, patienten, zorgverzekeraars, ICT-leveranciers, beleidsmedewerkers en andere betrokkenen uit om te discussieren over het thema ‘e-health in de praktijk’.
Programma:

-      Het webspreekuur in het St. Antonius ziekenhuis

Spreker: Filip van Dijk

-      ‘ICT-Zorg: Verpleegkundigen aan zet!’

Spreker: Rolien de Jong

-      E-Health voor jongeren met reuma in het UMC Utrecht.

Spreker: Matthijs Zwier

Inschrijven
De bijeenkomst is van 16:00 tot 20:00 uur bij Nictiz, in Den Haag. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het online registratieformulier. Doe dit snel in verband met het beperkte aantal beschikbare plaatsen.

Spitsseminars
Nictiz organiseert in 2010 vier interactieve sessies over actuele en belangrijke ontwikkelingen in de zorg. In 2009 werden er ook spitsseminars georganiseerd, de voorgaande seminars leverden levendige discussies op. Kijk voor meer informatie op www.nictiz.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen