Generaal van Uhm opent Huisartsbeurs 2010

Array

Deze overspanning symboliseert de geslagen brug tussen huisartsen en Defensie. Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm heeft zaterdag in de Rotterdamse Ahoy de Huisartsbeurs 2010 geopend. Hij deed dat samen met de voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging Steven van Eijck .

Na de opening overhandigde Van Eijck het eerste exemplaar van de brochure `Handreiking Huisartsenzorg voor militairen en veteranen’ aan Van Uhm. Vervolgens sloegen beide mannen naar oud militair ceremonieel gebruik letterlijk de laatste hand aan een speciaal door de landmacht gebouwde overspanning. Deze symboliseert de geslagen brug tussen huisartsen en Defensie.

De zevende editie van de Huisartsbeurs kreeg als thema de ‘Toekomst in de praktijk’. Het betreft een toekomst waarin de huisartsenzorg te maken krijgt met nieuwe technologische innovaties, slim organiseren, afstemming en samenwerking met andere zorgverleners en instellingen. Tevens is het de bedoeling met uitwisseling van kennis te voldoen aan de toenemende zorgvraag. Samenwerken als het gaat voor de zorg van (ex)militairen is heel belangrijk.

Met behulp van de speciale brochure worden huisartsen geïnformeerd over hoe de gezondheidszorg voor (ex)militairen is georganiseerd. Defensie heeft immers voor militairen een geïntegreerd zorgmodel ontwikkeld om passende zorg te bieden. Goede afstemming tussen civiele huisartsenzorg en de zorg op militair terrein is daarbij noodzakelijk. De `Handreiking Huisartsenzorg voor militairen en veteranen’ biedt hulp bij goede huisartsenzorg aan militairen, veteranen en hun families.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen