Invitational Conference ‘hospital exemption’

Op 19 maart 2010 vindt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een Invitational Conference plaats. Het onderwerp is ‘hospital exemption’ bij de toepassing van geneesmiddelen voor geavanceerde therapie (Advanced Therapy Medicinal Products: gentherapie, celtherapie en tissue engineered products).

De IGZ presenteert de nieuwe procedure voor het verkrijgen van een ziekenhuisuitzondering voor geneesmiddelen voor geavanceerde therapie in Nederland: de zogenaamde ‘hospital exemption voor ATMP’. De informatie over deze procedure kan van belang zijn voor iedereen die zich bezighoudt met celtherapie, gentherapie en tissue engineering.

Na de presentatie kunnen de deelnemers reageren op de gepresenteerde procedure. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk kan worden aangegeven welke gevolgen de procedure kan hebben voor belanghebbenden (patienten, behandelaren, onderzoekers, fabrikanten, ziekenhuizen).

De bijeenkomst is van 13.00 – 17.00 uur op het kantoor van de IGZ te Utrecht (St. Jacobsstraat 16).
Aanmelden kan per mail bij mevrouw Rianne Frenken, [email protected].

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen

Roemer: `Blijf van de thuiszorg af’

Bijeenkomsten & Symposia Politiek - 08 april , 2013 - 09:34