UMC Utrecht in nieuwe Teleac serie

Het Academisch Ziekenhuis is de titel van een nieuwe tv-serie over revolutionaire medische innovaties, die vandaag de dag in menig Nederlands Universitair Medisch Centrum succesvol worden toegepast. Presentatrice Mirella van Markus volgt artsen van de verschillende UMC’s die aan de wieg staan van nieuwe therapieen en operatiemethodes, en ontmoet patienten die een actieve en beslissende rol spelen in hun eigen behandeltraject. De tiendelige tv-serie van Teleac is vanaf dinsdag 30 maart om 19.25 uur wekelijks te zien op Nederland 1. Het UMC Utrecht zal in deze nieuwe serie onder andere in aflevering twee te zien zijn.

In aflevering twee zien we Iris Sommer, psychiater van het UMC Utrecht, aan het werk op de stemmenpoli. Sommer houdt zich bezig met therapie voor patienten met stemmen in het hoofd, waarbij reguliere behandeling niet aanslaat.

Onderwerpen die in de tv-serie Het Academisch Ziekenhuis aan bod komen zijn onder meer baanbrekende behandelmethodes voor kanker en andere levensbedreigende aandoeningen, geavanceerde en supernauwkeurige diagnostiek bij onder meer tumoren, healing environments, nieuwe operatietechnieken op het gebied van kijkoperaties en transplantatiechirurgie. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de patient, wat zijn de beslissingen en overwegingen waar hij/zij voor komt te staan? Vanuit het perspectief van de patient kijkt deze Teleac-serie naar verschillende innovaties in de zorg.