Catharina-ziekenhuis scoort hoog in de wetenschappelijke wereld

Array

Het Catharina-ziekenhuis scoort hoge ogen in de wetenschappelijke wereld. Dat blijkt uit het rapport Wetenschaps- en Technologie-Indicatoren 2010 van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Het ziekenhuis wordt in dit onderzoek in één adem genoemd met topbedrijven als Philips en het Eindhovense onderzoeksinstituut Dutch Polymer Institute.

Het Catharina-ziekenhuis verzorgde 122 wetenschappelijke publicaties in de onderzoeksperiode 2007-2008. Onder de algemene ziekenhuizen was het ziekenhuis daarmee tweede achter het Mesos Ziekenhuis (160) in Utrecht. Kwalitatief was het Catharina-ziekenhuis het beste met een ‘citatie-impact’ van 1,7. Dit cijfer zegt iets over de relevantie van de wetenschappelijke studies. Het geeft aan dat uit de publicaties van het Catharina-ziekenhuis 1,7 keer vaker is geciteerd dan het wereldwijde gemiddelde. Het Catharina-ziekenhuis is hiermee het meest geciteerde ziekenhuis onder de algemene ziekenhuizen.

Over het Catharina-ziekenhuis
Het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven is een Topklinisch Opleidingsziekenhuis. Naast zijn reguliere basisfuncties, biedt het ziekenhuis topklinische zorg, bijvoorbeeld op het gebied van cardiologie en cardio-chirurgie, oncologie en radiotherapie. Naast zorg is opleiden een kernactiviteit. In het Catharina-ziekenhuis werken ruim 3000 mensen.

Recente artikelen