Patiënten van Cardioloog Paul de Milliano gaan hun behandeling en ervaringen in beeld brengen

Tergooiziekenhuizen geeft patienten camera
Cardioloog Paul de Milliano van Tergooiziekenhuizen gaat camara’s aan patienten uitlenen zodat zij in beeld kunnen brengen hoe ze hun behandeling ervaren. De Hilversumse cardioloog nodigt zo patienten uit om op een visuele manier hun mening te geven. De camera’s werken met één druk op de knop en uitermate geschikt voor internet filmpjes. ,,De kwaliteit is opmerkelijk goed. ”De filmpjes komen op de nieuwe website van cardiologie en worden aangevuld met professionele opnamen.

,,Het worden korte filmpjes over wat ze van hun behandeling vinden op de polikliniek, op de afdeling en thuis”, legt De Milliano uit. ,,De patienten krijgen de camera twee weken mee. Wij monteren de opnames tot filmpjes van ongeveer twee minuten. Het mag best kritisch zijn: wat had beter gekund?”

Op een website van de Tergooiziekenhuizen zullen de gemonteerde filmpjes later verschijnen. Als er een stuk of vijftig filmpjes zijn gemaakt, dan verloten het ziekenhuis de camera’s onder de beste inzenders.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen