Zorgboulevard Rotterdam: een echt hoogtepunt!

Array

Op woensdag 7 april vieren de vijf founding members en de aannemers van de bouwcombinatie Medimall dat het hoogste punt, maar liefst 32 meter, van de Zorgboulevard Rotterdam in de wijk Lombardijen is bereikt. In 2008 is de bouw van start gegaan van het grootschalige bouwproject, waar verschillende zorgaanbieders zich gaan vestigen. In het eerste kwartaal van 2011 zal Zorgboulevard Rotterdam opgeleverd worden.

Maasstad Ziekenhuis, Delta Psychiatrisch Centrum, De Stromen Opmaat Groep, de Centrale Huisartsenposten Rijnmond en het Geboortehotel, een dochteronderneming van Kraamzorg Rotterdam e.o.  zijn de grondleggers van de Zorgboulevard Rotterdam. Elke organisatie heeft een eigen expertise, maar de meerwaarde van de Zorgboulevard Rotterdam voor Rotterdammers is te vinden in een goede samenwerking tussen de organisaties die zich daar gaan vestigen. Elly van der Vliet, directeur vereniging Zorgboulevard Rotterdam: “Het geheel is meer dan de som der delen. Denk bijvoorbeeld aan een patient met brandwonden die wordt opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis en daarnaast de psychische hulp krijgt van Delta. Of als iemand wil bevallen in het GeboorteHotel en tijdens de bevalling ernstige complicaties optreden. Er kan dan snel hulp geboden worden door het Maasstad Ziekenhuis. En als iemand na een operatie in Maasstad Ziekenhuis nog een tijd moet revalideren, dan kan dit zonder gedoe in het ZorgHotel van De Stromen Opmaat Groep.”

Van der Vliet is samen met de founding members aan de slag om voor patienten die meerdere zorgvragen hebben zorgarrangementen te organiseren. “We willen bereiken dat alle mensen van jong tot oud met zowel complexe als minder complexe hulpvragen op Zorgboulevard Rotterdam goed en snel geholpen worden. Ook willen we de spoedeisende hulp goed organiseren”, legt Van der Vliet uit. De komende tijd wordt benut om met elkaar deze zorgarrangementen vorm te geven. “Daarnaast moeten we onderling goede afspraken maken en zorginstellingen die zich niet vestigen op de Zorgboulevard Rotterdam betrekken en ook met hen goede samenwerkingsafspraken maken. Het is belangrijk dat het doorverwijzen van de ene naar de andere organisatie soepel verloopt, zodat een patient een zorgpad kan bewandelen zonder vervelende hindernissen of onnodig oponthoud”, aldus Van der Vliet.

Zorgboulevard Rotterdam is gevestigd pal naast NS station Lombardijen in Rotterdam Zuid en wordt ontwikkeld door Vestia en Vitaal Zorgvast. Naast de gebouwen waar zorg geleverd wordt, komen er parkeergarages, winkels en kantoorruimtes. Zorgboulevard Rotterdam wordt dé plek voor gezondheid, zorg, welzijn en (zorggerelateerde) opleidingen in Rotterdam: een levendige en aangename ontmoetingsplaats voor patienten, bezoekers en medewerkers. Voor meer informatie, kijk op www.zorgboulevardrotterdam.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen