Theatervoorstelling Candy is vermakelijk en educatief

Array

Candy, theatervoorstelling over diabetes
Op zaterdag 10 april was de première van Candy. In een de industriele omgeving van de Van Nelle fabriek in Rotterdam werd het publiek getrakteerd op Candy. Candy is een voorstelling over diabetes, speciaal voor jongeren. Actrice Izaira Kersten en acteur Floris van Tilburg laten op vermakelijke wijze zien hoe het is om diabetes te hebben. De hoofdpersonen Bart en Anne, twee jongeren met diabetes, worden als typische pubers neergezet en ook alle andere personages worden slechts met weinig hulpmiddelen als grappige typetjes door Izaira en Floris vertolkt. Soms hilarisch. Soms hartverscheurend. Een vermakelijk en educatief theaterstuk over diabetes onder regie van acteur en ambassadeur Barry Atsma. Kortom een leuke voorstelling van een dik uur tijd met verschillende korte scènes, waarin allerlei personages de revue passeren. De voorstelling heeft niet alleen tot doel om jongeren met diabetes een hart onder de riem te steken, maar ook om de impact van diabetes te laten zien aan de omgeving van de jongeren: ouders, familie, artsen, verpleegkundigen en niet in de laatste plaats klasgenoten, vrienden en het directe netwerk van de jongeren. De voorstelling wil daarmee impliciet ook een boodschap meegeven aan jongeren die geen diabetes hebben: het is een nare ziekte, die blijvende gevolgen heeft voor je leven. Je zal het maar hebben!

Izaira Kersten heeft zelf diabetes, ze maakte al eerder een voorstelling over diabetes ‘Suiker’. Ze kreeg daarmee lovende kritieken van publiek en pers. En ook deze voorstelling zal warm worden onthaald.
Izaira Kersten: ” Op ‘Suiker’ kreeg ik veel reacties, ook van jongeren. Dat inspireerde me tot het maken van deze voorstelling Candy, waarmee we hopen jongeren een hart onder de riem te steken en ze te bewegen zich open op te stellen over hun diabetes. Maar ook om de omgeving te laten zien wat de impact van diabetes is. Ik ben blij dat het Diabetes Fonds opnieuw bereid was deze voorstelling mogelijk te maken.”

On tour
Scholen en ziekenhuizen kunnen de voorstelling vanaf april tot eind van het jaar boeken.

Candy laat jongeren naar zichzelf kijken. De scènes gaan over hun leven. Candy relativeert en laat jongeren lachen om hun eigen situatie. Candy is een voorstelling zonder wijzend vingertje. Het biedt alle betrokkenen de mogelijkheid om via een theatrale vertaalslag te zien hoe het leven met diabetes is. Met zijn vervelende, maar vooral ook met zijn humoristische kanten. Candy helpt mee de beleving en gevoelswereld van pubers met diabetes inzichtelijk te maken.

pdf-icoon Lees het interview met de acteurs en regiseur.

Doe de Nationale Diabetes Erfelijkheidstest

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen