De mantelzorger centraal in symposium

Array

Vandaag is in het UMC St Radboud het symposium `De overbelaste mantelzorger’.
Bedoeld voor verpleegkundigen, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners. Ze geven zorg omdat ze een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Vaak is de zorg langdurig. Vaak vanzelfsprekend, soms liefdevol, soms omdat het niet anders kan. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat de ander toevallig zorg nodig heeft. Die zorg kunnen ze ook niet zomaar beeindigen.

Als verpleegkundige kent u allemaal die situaties. Maar, hoe ziet u dat een mantelzorger overbelast is, of dreigt te raken? En hoe ondersteunt u ze dan? Deze vragen en andere komen aan bod tijdens de bijeenkomst.

Het symposium is een initiatief van de afdeling Geriatrie, in samenwerking met de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). De bijeenkomst is onderdeel van de symposiumserie Verpleegkundig Vizier.

Bron: AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen