250.000ste reisvaccinatie via Zilveren Kruis Achmea

Array

Vandaag is in Rotterdam de 250.000ste reisvaccinatie uitgevoerd door Meditel. Dit in exclusieve samenwerking met Zilveren Kruis Achmea. Voor hun reis naar Suriname kreeg een echtpaar vaccinaties tegen Difterie, Tetanus en Polio (DTP), Hepatitis, Buiktyfus en Gele koorts.

Het is noodzakelijk minstens zes weken voor vertrek te kijken welke inentingen nodig zijn. Uiteindelijk bepaalt  een aantal factoren zoals reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, de activiteiten die men onderneemt, de huidige gezondheid en leeftijd welke vaccinaties of maatregelen essentieel  zijn. Hepatitis A is soms dichterbij dan men denkt en komt veel voor in bijvoorbeeld Egypte, Turkije, Marokko, Tunesie en Kroatie. Maar Meditel gaat verder. Juist de adviezen zijn een belangrijk onderdeel van de consulten. Adviezen over de medische risico?s van een reis en hoe deze zo beperkt mogelijk kunnen blijven. Meditel adviseert elk jaar 100.000 reizigers hoe gezond te blijven tijdens de vakantie.

Reizigers die bij Zilveren Kruis Achmea zijn verzekerd, kunnen op meer dan 30 verschillende locaties van Meditel in Nederland terecht voor reizigersadvies en vaccinaties.  De kosten van de prikken tegen gele koorts, malaria, DTP, hepatitis A/B, cholera en buiktyfus worden dan volledig vergoed via hun aanvullende verzekering. Ook de 250.000ste reiziger betaalde niets voor haar prikken. De afspraak maakte zij eenvoudig zelf via internet.

Verzekerden kunnen zich aanmelden voor een vaccinatie-afspraak via www.meditelopreis.nl of kunnen bellen voor een afspraak met: 0900 – 040 03 63 (? 0,25 p/m). De nota wordt rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd. Voor algemene vragen over reizigersvaccinaties kan gebeld worden met: 0900 – 040 03 62 (? 0,80 p/m).

Meditel

Meditel is sinds 1987 een onafhankelijk professioneel medisch keuringsbedrijf dat  gespecialiseerd is in het uitvoeren van een scala aan medische keuringen en onderzoeken (health-checks, preventieve onderzoeken, screeningsprogramma?s, ecg en fietsergometrie, enz), maar ook  claimbeoordelingen en medisch advies. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd ten behoeve van verzekeraars (leven, AOV en zorg), bedrijven, overheden en particulieren.

Jaarlijks worden meer dan veertigduizend medische keuringen en onderzoeken verricht. Meditel is daarmee marktleider op het gebied van medische keuringen en onderzoeken.

Sinds januari 2005 is de dienstverlening uitgebreid en verzorgt Meditel alle vaccinaties die nodig zijn voor buitenlandse reizen en voor specifieke beroepsgroepen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen