11 mei 2010: Dag van de Beroerte

Array

Medial test uw bloed op prikpoli Haarlem en Hoofddorp
Dinsdag 11 mei is het de Europese Dag van de Beroerte. Het thema van deze dag is het voorkómen van een beroerte.
Bezoekers van het Kennemer Gasthuis (locatie Zuid) in Haarlem of het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp kunnen die dag tussen 11.00 en 15.00 uur bloed laten prikken op de Medial-prikpoli in deze ziekenhuizen.
In het laboratorium van Medial zullen analisten onder andere het cholesterolgehalte en de bloedsuikerwaarde van het geteste bloed vaststellen. De uitslag krijgt u toegestuurd met een uitleg en eventueel een advies voor nader onderzoek via uw huisarts.

Voor deze bloedtest vraagt Medial een eigen bijdrage van ? 10. Deze bijdrage zal door Medial in zijn geheel worden geschonken aan de Nederlandse CVA-vereniging ?Samen Verder?, die mensen steunt om zo goed mogelijk met de gevolgen van een beroerte verder te leven.

Het verschijnsel beroerte
Bij een beroerte wordt de bloedvoorziening naar de hersenen ergens plotseling onderbroken. Voor het functioneren van de hersenen kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Deze kunnen zowel lichamelijk als psychisch en sociaal zijn, en varieren van krachtverlies of verlamming van arm en/of been tot stoornissen in spraak, gezichtsvermogen, emoties en gedrag.

Medial
Medial is een van de grootste medisch-diagnostische laboratoria van Nederland, met een omzet van ? 25 miljoen. Het laboratorium is CCKL-gecertificeerd en heeft 350 medewerkers. Medial beschikt over een trombosedienst met een uitgebreid netwerk van bloedafnamepunten, en levert laboratorium- en andere diagnostische diensten aan de huisartsen en grote ziekenhuizen in Kennemerland, Haarlemmermeer en de Bollenstreek, en voor de geestelijke gezondheidszorg in het midden en noorden van Zuid-Holland. Dankzij haar omvang en verregaande mate van automatisering en robotisering kan Medial een groot pakket aan laboratoriumdiensten dagelijks leveren.

Bron: Medial

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen