Medische gassen voor gebruik testen ter voorkoming van behandelingsfouten

Array

Ongelukken waar medische gassen aan ten grondslag liggen komen zelden voor, maar kunnen als ze voorkomen fatale gevolgen hebben. Meestal komt het eenvoudigweg door een verwisseling van de aansluitingen van Zuurstof, Koolzuur of Lachgas, ondanks het feit dat er  bij het afnamepunt toch een kleurherkenning is van de aansluitingen. De verwisseling kan reeds bij het aansluiten van de gasverzorging of bij onderhoudswerkzaamheden zijn ontstaan.

Om de gezondheid van de patient te waarborgen en de verantwoordelijke arts voor rechtsvervolging te beschermen is een test van de gassen met de nieuwe  “Oxybaby Med” van Witt aan te bevelen. Dit kan nu eenvoudig en prijsgunstig. De snoerloze handzame analyser wordt kortstondig aan het afnamepunt gehouden, de meting start automatisch en in het verlichte display verschijnt het resultaat. Het apparaat is in hygienisch opzicht optimaal gebouwd en test niet alleen de gassoort maar ook de gasconcentratie en de druk. Een adapter voor verschillende aansluitingen behoort tot de leveringsomvang. Een extra voordeel: voor bewijsdoeleinden worden de laatste 500 metingen opgeslagen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen