Mexicaanse griepvaccins financiele strop van ruim 20 miljoen

De ruim 20 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep die Nederland nog heeft, zijn zo goed als onbruikbaar.
Nederland heeft nog ruim 20 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep over. Maar deze zijn ‘zo goed als onbruikbaar’ zo schrijft het AD vandaag. De vaccins, gekocht voor 200 á 300 miljoen euro, kunnen niet voor de gewone seizoensprik in het najaar worden ingezet en zijn halverwege 2011 over de datum, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Tweede Kamer-lid Khadija Arib (PvdA) kondigt Kamervragen aan over de onbruikbare inentingen. ,,Die vaccins zijn weggegooid geld. De minister heeft bij de aanschaf uit angst gehandeld. Dat is kortzichtig en dom, zeker in deze tijd van besparingen. Ik wil weten hoe het zo ver heeft kunnen komen.”
Wil Nederland nog iets terugzien van de miljoeneninvestering rest als enige mogelijkheid nog terugverkoop aan de producent, GlaxoSmthKline. Het ministerie van Volksgezondheid en een woordvoerder van de farmaceut bevestigen in het AD dat ‘de gesprekken nog lopen’ Doorverkoop aan andere landen, het eerste plan om van de overtollige vaccins af te komen, is mislukt. Alleen Cyprus en Malta kochten samen 280.000 Nederlandse prikken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen